Advertisement

Main Ad

Συνταγή για κουνέλι στιφάδο

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά:

1 κιλό κουνέλι (κομμένο σε μερίδες)

1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο (ολόκληρα, καθαρισμένα)

3-4 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες)

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

400 γρ. ντομάτες τριμμένες ή 1 κονσέρβα ντομάτας

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

2 φύλλα δάφνης

4-5 κόκκους μπαχάρι

1 ξύλο κανέλας

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/2 φλιτζάνι ξύδι

1/2 φλιτζάνι νερό ή ζωμό κρέατος


Εκτέλεση:


1. Μαρινάρισμα κουνελιού (προαιρετικό):


Βάλτε το κουνέλι σε ένα μπολ με το ξύδι και λίγο νερό για 1-2 ώρες, ώστε να μαλακώσει και να φύγει η έντονη μυρωδιά. Ξεπλύνετε και στεγνώστε καλά.


2. Σοτάρισμα:


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια του κουνελιού μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρέστε τα από την κατσαρόλα και αφήστε τα στην άκρη.


Στο ίδιο λάδι, σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά.


3. Προσθήκη υλικών:


Επιστρέψτε το κουνέλι στην κατσαρόλα.


Σβήστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.


Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.


4. Μαγείρεμα:


Ρίξτε το νερό ή τον ζωμό, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 1,5-2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να δέσει η σάλτσα.


Ελέγχετε τακτικά και προσθέτετε λίγο νερό αν χρειαστεί.


5. Σερβίρισμα:


Σερβίρετε το κουνέλι στιφάδο ζεστό, συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές, πιλάφι ή φρέσκο ψωμί για να απολαύσετε τη σάλτσα.


Συμβουλές:


Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να μαρινάρετε το κουνέλι από την προηγούμενη μέρα με κρασί, ξύδι, σκόρδο και μπαχαρικά.


Τα μικρά κρεμμυδάκια είναι απαραίτητα για την αυθεντική γεύση, αλλά αν δυσκολεύεστε να τα καθαρίσετε, βυθίστε τα σε ζεστό νερό για 5 λεπτά.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια