
Υλικά
• 1 φλιτζάνι πλιγούρι
• 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
• 4 ώριμες ντομάτες (ψιλοκομμένες)
• 1 μεγάλο αγγούρι (ψιλοκομμένο)
• 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
• 1/2 ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένο)
• 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
• Χυμός από 2 λεμόνια
• 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία του πλιγουριού:
• Βάλτε το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέστε το ζεστό νερό. Σκεπάστε το και αφήστε το να απορροφήσει το νερό για περίπου 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίξτε το καλά και αφρατέψτε το με ένα πιρούνι.
2. Ετοιμάστε τα λαχανικά:
• Ψιλοκόψτε τις ντομάτες, το αγγούρι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
3. Συνδυάστε τα υλικά:
• Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το πλιγούρι με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και μυρωδικά.
4. Προσθέστε το dressing:
• Ρίξτε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά, ώστε να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
5. Αφήστε να ξεκουραστεί:
• Καλύψτε το μπολ και αφήστε το ταμπουλέ στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.
6. Σερβίρετε:
• Σερβίρετε το ταμπουλέ κρύο, συνοδεύοντας το με ψητές πίτες ή φέτες λεμονιού.
Καλή σας απόλαυση!

0 Σχόλια