Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Ταμπουλέ

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά

1 φλιτζάνι πλιγούρι

2 φλιτζάνια ζεστό νερό

4 ώριμες ντομάτες (ψιλοκομμένες)

1 μεγάλο αγγούρι (ψιλοκομμένο)

1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

1/2 ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένο)

4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

Χυμός από 2 λεμόνια

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία του πλιγουριού:


Βάλτε το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέστε το ζεστό νερό. Σκεπάστε το και αφήστε το να απορροφήσει το νερό για περίπου 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίξτε το καλά και αφρατέψτε το με ένα πιρούνι.


2. Ετοιμάστε τα λαχανικά:


Ψιλοκόψτε τις ντομάτες, το αγγούρι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.


3. Συνδυάστε τα υλικά:


Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το πλιγούρι με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και μυρωδικά.


4. Προσθέστε το dressing:


Ρίξτε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά, ώστε να ενσωματωθούν οι γεύσεις.


5. Αφήστε να ξεκουραστεί:


Καλύψτε το μπολ και αφήστε το ταμπουλέ στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.


6. Σερβίρετε:


Σερβίρετε το ταμπουλέ κρύο, συνοδεύοντας το με ψητές πίτες ή φέτες λεμονιού.



Καλή σας απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια