Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Οσομπούκο Κοκκινιστό

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:


4 φέτες μοσχαρίσιο κότσι (οσομπούκο)

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε φέτες

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

400 γρ. ντομάτες κονκασέ

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού ή νερό

1 φύλλο δάφνης

1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι (για το πανάρισμα)

Αλάτι και πιπέρι

4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία Κρέατος:


Αλατοπιπερώστε το οσομπούκο και αλευρώστε το ελαφρώς.


Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει καλά. Αφαιρέστε το από την κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη.


2. Σοτάρισμα Λαχανικών:


Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν χρειάζεται και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 5-7 λεπτά).


3. Προσθήκη Υγρών και Αρωματικών:


Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε καλά.


Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί για 2-3 λεπτά.


Προσθέστε τις ντομάτες κονκασέ, τον ζωμό, το φύλλο δάφνης και το θυμάρι. Ανακατέψτε καλά.


4. Μαγείρεμα:


Βάλτε το οσομπούκο ξανά στην κατσαρόλα, βυθίζοντάς το μέσα στη σάλτσα.


Σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 ώρες, μέχρι το κρέας να είναι τόσο τρυφερό που να ξεκολλάει από το κόκκαλο. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο επιπλέον ζωμό ή νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.


5. Σερβίρισμα:


Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης πριν σερβίρετε.


Σερβίρετε το οσομπούκο ζεστό, περιχυμένο με τη σάλτσα, συνοδευόμενο από πουρέ πατάτας, ρύζι ή πολέντα.


Tips:


Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού και μαϊντανό στο τέλος για πιο φρέσκια γεύση.


Το πιάτο γίνεται ακόμη καλύτερο αν το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα – οι γεύσεις δένουν περισσότερο.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια