
Μια γαλλική κλασική συνταγή με τραγανή βάση και γευστική γέμιση με μπέικον και τυριά!
Υλικά:
Για τη ζύμη:
• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 125 γρ. βούτυρο (κρύο, κομμένο σε κυβάκια)
• 1 αυγό
• 2-3 κ.σ. κρύο νερό
• Μια πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
• 150 γρ. μπέικον (κομμένο σε κυβάκια)
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος
• 100 ml γάλα
• 3 αυγά
• 100 γρ. τυρί γραβιέρα ή γκούντα (τριμμένο)
• 50 γρ. παρμεζάνα (προαιρετικά)
• Αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη:
1. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι.
2. Πρόσθεσε το βούτυρο και τρίψε το με τα χέρια σου μέχρι να γίνει σαν ψιχουλιαστή ζύμη.
3. Πρόσθεσε το αυγό και λίγο-λίγο το νερό, ζυμώνοντας ελαφρά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
4. Τύλιξε τη ζύμη σε μεμβράνη και άφησέ τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση:
1. Σε ένα τηγάνι, σοτάρισε το μπέικον μέχρι να ροδίσει. Άφησέ το να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας.
2. Σε ένα μπολ, χτύπα τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
3. Πρόσθεσε το τυρί και το μπέικον στο μείγμα.
Συναρμολόγηση:
1. Άνοιξε τη ζύμη σε φύλλο και στρώσ’ τη σε μια ταρτιέρα. Τρύπησε τη βάση με ένα πιρούνι.
2. Ψήσε τη ζύμη στους 180°C για 10-12 λεπτά (τυφλό ψήσιμο).
3. Ρίξε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη και ψήσε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σέρβιρε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια