
Υλικά:
Για τη σφολιάτα:
• 500 γρ. φύλλο σφολιάτας (αγοραστό ή σπιτικό)
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
• 500 ml γάλα
• 1 βανίλια (ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας)
• 4 κρόκους αυγών
• 100 γρ. ζάχαρη
• 40 γρ. κορν φλάουρ
• 50 γρ. βούτυρο
Για το γλάσο:
• 100 γρ. ζάχαρη άχνη
• 1 κουταλιά της σούπας νερό
• 1 κουταλιά της σούπας σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά, για σοκολατένιο γλάσο)
Εκτέλεση:
1. Ψήσιμο της σφολιάτας:
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
• Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε λεπτό φύλλο και τη βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
• Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει πολύ κατά το ψήσιμο.
• Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι η σφολιάτα να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Όταν ψηθεί, τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
2. Κρέμα ζαχαροπλαστικής:
• Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια μέχρι να αρχίσει να βράζει, και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
• Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
• Ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς, και στη συνέχεια το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα.
• Βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
• Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
• Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο.
3. Συναρμολόγηση του Μιλφέιγ:
• Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρία ίσα μέρη (σε λωρίδες ή φύλλα, ανάλογα με το μέγεθος).
• Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε μια πιατέλα και το καλύπτουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικής.
• Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και επαναλαμβάνουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
• Σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας.
4. Γλάσο:
• Για το γλάσο, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το νερό μέχρι να γίνει ομαλό. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα για σοκολατένιο γλάσο.
• Απλώνουμε το γλάσο στην κορυφή του μιλφέιγ και το αφήνουμε να στερεοποιηθεί.
5. Σερβίρισμα:
• Κόβουμε το Μιλφέιγ σε κομμάτια και το σερβίρουμε κρύο.
Συμβουλή:
Μπορούμε να διακοσμήσουμε το Μιλφέιγ με φρέσκα φρούτα ή να προσθέσουμε ζάχαρη άχνη από πάνω για έξτρα γεύση και παρουσίαση.
Καλή απόλαυση!

0 Σχόλια