Advertisement

Main Ad

Παραδοσιακό Γαλλικό Μιλφέιγ - (Mille-feuille)

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:


Για τη σφολιάτα:


500 γρ. φύλλο σφολιάτας (αγοραστό ή σπιτικό)


Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:


500 ml γάλα

1 βανίλια (ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας)

4 κρόκους αυγών

100 γρ. ζάχαρη

40 γρ. κορν φλάουρ

50 γρ. βούτυρο


Για το γλάσο:


100 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κουταλιά της σούπας νερό

1 κουταλιά της σούπας σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά, για σοκολατένιο γλάσο)


Εκτέλεση:


1. Ψήσιμο της σφολιάτας:


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.


Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε λεπτό φύλλο και τη βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.


Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει πολύ κατά το ψήσιμο.


Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι η σφολιάτα να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Όταν ψηθεί, τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.


2. Κρέμα ζαχαροπλαστικής:


Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια μέχρι να αρχίσει να βράζει, και το αποσύρουμε από τη φωτιά.


Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.


Ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς, και στη συνέχεια το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα.


Βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.


Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.


Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο.


3. Συναρμολόγηση του Μιλφέιγ:


Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρία ίσα μέρη (σε λωρίδες ή φύλλα, ανάλογα με το μέγεθος).


Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε μια πιατέλα και το καλύπτουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικής.


Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και επαναλαμβάνουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.


Σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας.


4. Γλάσο:


Για το γλάσο, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το νερό μέχρι να γίνει ομαλό. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα για σοκολατένιο γλάσο.


Απλώνουμε το γλάσο στην κορυφή του μιλφέιγ και το αφήνουμε να στερεοποιηθεί.


5. Σερβίρισμα:


Κόβουμε το Μιλφέιγ σε κομμάτια και το σερβίρουμε κρύο.


Συμβουλή:


Μπορούμε να διακοσμήσουμε το Μιλφέιγ με φρέσκα φρούτα ή να προσθέσουμε ζάχαρη άχνη από πάνω για έξτρα γεύση και παρουσίαση.


Καλή απόλαυση! 




Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια