Advertisement

Main Ad

Η αυθεντική συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες τραγανούς

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ένα αγαπημένο, παραδοσιακό ελληνικό πιάτο! Ακολουθεί μια αυθεντική συνταγή με μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα.


Υλικά (για 4-6 άτομα)

  • 3-4 μέτρια κολοκυθάκια
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. φέτα (τριμμένη)
  • 2 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • 1 μικρό κρεμμύδι (τριμμένο)
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κ.γ. δυόσμο (φρέσκο ή ξερό)
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Προετοιμασία κολοκυθιών

  1. Τρίψε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη.
  2. Βάλε τα σε σουρωτήρι, πρόσθεσε λίγο αλάτι και άφησέ τα για 20-30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Στύψε τα καλά με τα χέρια σου ή με μια πετσέτα κουζίνας για να φύγει η υγρασία.

Ανακάτεμα υλικών

  1. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τα τριμμένα κολοκυθάκια με τα αυγά, τη φέτα, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τον δυόσμο.
  2. Πρόσθεσε το μπέικιν πάουντερ και σιγά-σιγά το αλεύρι, μέχρι να έχεις έναν παχύρρευστο χυλό. Η υφή πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μπορείς να πλάσεις κεφτέδες. Αν είναι πολύ ρευστή, πρόσθεσε λίγο αλεύρι.
  3. Δοκίμασε το μίγμα και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι (πρόσεξε γιατί η φέτα είναι αλμυρή).

Τηγάνισμα

  1. Ζέστανε ελαιόλαδο σε τηγάνι (μέτρια προς δυνατή φωτιά).
  2. Πάρε κουταλιές από το μίγμα και τηγάνισέ τις μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (2-3 λεπτά ανά πλευρά).
  3. Βάλε τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

Συμβουλές για επιτυχία

  1. Αφαίρεση υγρασίας: Το στίψιμο των κολοκυθιών είναι το πιο σημαντικό βήμα. Αν μείνουν υγρά, οι κεφτέδες δεν θα στέκονται και θα "απλώσουν" στο τηγάνι.
  2. Αντικατάσταση αλευριού: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρυγανιά αντί για αλεύρι για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
  3. Ψήσιμο αντί για τηγάνισμα: Για πιο ελαφριά εκδοχή, ψήσε τους κολοκυθοκεφτέδες σε λαδόκολλα στον φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τους μία φορά.
  4. Επιλογή τυριού: Η φέτα είναι ιδανική, αλλά μπορείς να πειραματιστείς με μανούρι ή ανθότυρο για πιο απαλή γεύση.
  5. Μείγμα βοτάνων: Ο άνηθος και ο δυόσμος είναι απαραίτητοι για τη χαρακτηριστική γεύση. Αν δεν έχεις, πρόσθεσε λίγο ξερό βασιλικό.
  6. Συνοδευτικά: Σέρβιρέ τους με στραγγιστό γιαούρτι ή σως γιαουρτιού με σκόρδο και λεμόνι.

Καλή απόλαυση! 🥒

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια