Advertisement

Main Ad

Συνταγή για σαλάτα του Καίσαρα!

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά:


1 μαρούλι Ρόμα (ή 1/2 μαρούλι iceberg)

1 φλιτζάνι κρουτόν

1/4 φλιτζάνι φρέσκια παρμεζάνα, τριμμένη

2 φιλέτα κοτόπουλου (προαιρετικά, αν θέλεις να την κάνεις με κοτόπουλο)



Για τη σάλτσα:


1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon

1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού

2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire

1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι και πιπέρι για γεύση

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο


Οδηγίες:


1. Προετοιμασία του κοτόπουλου (αν το χρησιμοποιείς):


Ψήσε τα φιλέτα κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι, είτε στο τηγάνι είτε στον φούρνο (σε 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, ανάλογα με το πάχος).


Όταν ψηθούν, κόψε τα σε λεπτές λωρίδες ή κύβους.


2. Προετοιμασία της σαλάτας:


Κόψε το μαρούλι σε μικρά κομμάτια και βάλε το σε μια μεγάλη σαλατιέρα.


Αν θέλεις να προσθέσεις κρουτόν, μπορείς να τα φτιάξεις μόνος σου. Απλά κόψε ψωμί σε μικρά κομμάτια, ρίξε ελαιόλαδο και λίγο σκόρδο σε σκόνη και ψήσε τα σε φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανά.


3. Για τη σάλτσα:


Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τη μαγιονέζα, την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα Worcestershire και το ψιλοκομμένο σκόρδο.


Πρόσθεσε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακάτεψε καλά. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο αλάτι και πιπέρι για γεύση.


Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, μπορείς να προσθέσεις μια κουταλιά ελαιόλαδο ή νερό για να την αραιώσεις.


4. Συναρμολόγηση της σαλάτας:


Βάλε το μαρούλι στη σαλατιέρα και πρόσθεσε τη σάλτσα από πάνω. Ανακάτεψε καλά για να καλυφθεί το μαρούλι.


Πρόσθεσε τα κρουτόν και την τριμμένη παρμεζάνα.


Αν χρησιμοποιείς κοτόπουλο, πρόσθεσέ το στην κορυφή της σαλάτας.


5. Σερβίρισμα:


Σέρβιρε αμέσως και απόλαυσε τη δροσερή και γευστική Σαλάτα του Καίσαρα!



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια