Advertisement

Main Ad

Νιόκι με κρέμα και παρμεζάνα!

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:


500 γρ. νιόκι (σπιτικά ή έτοιμα από το κατάστημα)

200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

50 γρ. βούτυρο

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)

Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)

Φρέσκος βασιλικός ή φρέσκια ρίγανη για διακόσμηση (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Βράσιμο νιόκι:


Βράσε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια (περίπου 2-3 λεπτά). Μόλις ανέβουν, βγάλε τα με μια τρυπητή κουτάλα και άφησέ τα στην άκρη. Φύλαξε λίγο από το νερό που έβρασαν τα νιόκι για να προσθέσεις αργότερα στη σάλτσα, αν χρειαστεί.


2. Προετοιμασία κρέμας:


Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για 1-2 λεπτά μέχρι να βγάλει άρωμα. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και άφησέ τη να βράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.


3. Προσθήκη τυριού:

Ρίξε την τριμμένη παρμεζάνα στην κρέμα και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί πλήρως. Αν η σάλτσα είναι πολύ πυκνή, πρόσθεσε λίγο από το νερό που φύλαξες από τα νιόκι για να τη χαλαρώσεις.


4. Συνδυασμός νιόκι με σάλτσα:

Πρόσθεσε τα βρασμένα νιόκι στο τηγάνι με την κρέμα και ανακάτεψε απαλά για να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα. Αφήνεις να μαγειρευτούν για 1-2 λεπτά, ώστε να απορροφήσουν τη γεύση της σάλτσας.


5. Σερβίρισμα:

Σερβίρεις τα νιόκι με φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη και, αν θέλεις, πρόσθεσε επιπλέον παρμεζάνα από πάνω.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια