Advertisement

Main Ad

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σιρόπι

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:


Για τον χαλβά:


1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

2 φλιτζάνια σιμιγδάλι (χονδρό ή μίξη με ψιλό)

1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ή καρύδια (προαιρετικά)


Για το σιρόπι:


2 φλιτζάνια ζάχαρη

4 φλιτζάνια νερό

1 ξυλάκι κανέλας

2-3 γαρίφαλα (προαιρετικά)

Φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού


Εκτέλεση:


Προετοιμασία σιροπιού:


1. Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό με τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, τα γαρίφαλα και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά.


2. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.


Για τον χαλβά:


1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.


2. Ρίξτε το σιμιγδάλι και καβουρντίστε το, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα (περίπου 10-15 λεπτά).


3. Αν χρησιμοποιείτε αμύγδαλα ή καρύδια, προσθέστε τα στο σιμιγδάλι προς το τέλος του καβουρδίσματος.


Ενσωμάτωση σιροπιού:


1. Με προσοχή (γιατί πιτσιλάει), ρίξτε το κρύο σιρόπι στο καυτό σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς.


2. Χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.


Σερβίρισμα:


1. Μεταφέρετε τον χαλβά σε φόρμα ή ταψάκι και πατικώστε ελαφρά με μια σπάτουλα.


2. Αφήστε τον να κρυώσει και ξεφορμάρετε.


3. Πασπαλίστε με κανέλα ή ξηρούς καρπούς, αν θέλετε.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια