Advertisement

Main Ad

Το Μυστικό για Τραγανές Πατάτες Φούρνου

Περιγραφή φωτογραφίας


 Ένα από τα πιο περιζήτητα μυστικά στη μαγειρική είναι πώς να φτιάξεις πατάτες φούρνου που είναι τραγανές απ’ έξω και μαλακές από μέσα. Η απάντηση βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη τεχνική που περιλαμβάνει βρασμό, σωστό ψήσιμο και λίγα απλά υλικά.


Βήματα για τις Τέλειες Πατάτες Φούρνου


  1. Βράσε τις πατάτες πριν το ψήσιμο:


Κόψε τις πατάτες σε ομοιόμορφα κομμάτια και βράσε τις για 5-7 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Αυτό βοηθά να μαλακώσουν ελαφρώς και να δημιουργηθεί μια τραχιά εξωτερική επιφάνεια.


2. Στέγνωσέ τες καλά:


Μετά το βράσιμο, στράγγιξε τις πατάτες και άφησέ τις να στεγνώσουν εντελώς. Η υγρασία εμποδίζει το σωστό τραγάνισμα.


3. Ανακάτεψέ τες με λάδι και μυρωδικά:


Σε ένα μπολ, πρόσθεσε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και μυρωδικά της επιλογής σου (θυμάρι, ρίγανη ή σκόρδο). Αν θέλεις έξτρα τραγανή υφή, πρόσθεσε και λίγη κορν φλάουρ.


4. Ψήσε σε καυτό φούρνο:


Ψήσε στους 200-220°C, σε μία στρώση, ώστε κάθε πατάτα να έχει χώρο. Γύρισε τις μετά από 20-25 λεπτά για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.


5. Μικρό μυστικό:


Αν θέλεις πιο τραγανό αποτέλεσμα, πρόσθεσε λίγο ξύδι στο νερό κατά το βράσιμο. Αυτό σταθεροποιεί το εξωτερικό τους περίβλημα.


Το αποτέλεσμα; Χρυσαφένιες, τραγανές πατάτες που όλοι θα λατρέψουν!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια