
Υλικά (για 4-6 άτομα):
Για τα γιουβαρλάκια:
• 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος (μοσχάρι-χοιρινό)
• 1/2 φλιτζάνι ρύζι (καρολίνα ή γλασέ)
• 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
• 1 αυγό
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
• Αλάτι και πιπέρι
Για τη σούπα:
• 1,5 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή νερό
• 2-3 πατάτες, κομμένες σε κύβους (προαιρετικά)
• 1 καρότο, κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
• 2 αυγά
• Χυμός από 1-2 λεμόνια (ανάλογα με την προτίμηση)
• 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ (προαιρετικά, για πιο πηχτή σούπα)
Εκτέλεση:
1. Ετοιμασία Γιουβαρλακίων:
1. Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το αυγό, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
2. Πλάσε μικρά, ομοιόμορφα μπαλάκια και τοποθέτησέ τα σε ένα δίσκο.
2. Μαγείρεμα Σούπας:
1. Ζέστανε τον ζωμό (ή το νερό) σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο, τις πατάτες και το καρότο, αν χρησιμοποιείς.
2. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια.
3. Άφησέ τα να σιγοβράσουν για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν τα γιουβαρλάκια και τα λαχανικά.
3. Ετοιμασία Αυγολέμονου:
1. Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
2. Πρόσθεσε σταδιακά τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ (αν χρησιμοποιείς), ανακατεύοντας συνεχώς.
3. Πάρε λίγο από τον ζεστό ζωμό της κατσαρόλας και πρόσθεσέ τον σιγά-σιγά στο μείγμα αυγολέμονου, ανακατεύοντας καλά για να μην κόψει.
4. Τελική Φάση:
1. Ρίξε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα, ανακινώντας την απαλά για να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
2. Άφησε τη σούπα να ζεσταθεί για 2-3 λεπτά, χωρίς να βράσει ξανά, για να μη χαλάσει η υφή του αυγολέμονου.
5. Σερβίρισμα:
Σέρβιρε τα γιουβαρλάκια ζεστά, πασπαλισμένα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο επιπλέον λεμόνι στο πλάι, αν προτιμάς.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια