Advertisement

Main Ad

Σούπα Βελουτέ από Παντζάρια

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

500 γρ. παντζάρια (ψημένα ή βρασμένα, καθαρισμένα)

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες

1 πατάτα, κομμένη σε κύβους

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι

Αλάτι, πιπέρι

1 κουταλιά χυμό λεμονιού (προαιρετικά)


Για το σερβίρισμα:


Ξινή κρέμα ή γιαούρτι

Φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό

Λίγο ελαιόλαδο για γαρνιτούρα


Εκτέλεση:


1. Σοτάρισμα:


Σε μια κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο.


Σόταρε το κρεμμύδι, το καρότο, τη πατάτα και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.


2. Μαγείρεμα:


Πρόσθεσε τα παντζάρια και τον ζωμό λαχανικών. Σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα λαχανικά.


3. Πολτοποίηση:


Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποίησε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις σε κανονικό μπλέντερ, μέχρι να γίνει λεία και βελούδινη.


4. Ρύθμιση υφής:


Επιστρέφεις τη σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος (ή το γιαούρτι) και ανακατεύεις καλά. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, μπορείς να προσθέσεις λίγο επιπλέον ζωμό.


5. Γεύση:


Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού (αν το επιθυμείς) για ισορροπημένη γεύση.


6. Σερβίρισμα:


Σέρβιρε τη σούπα ζεστή, με μια κουταλιά ξινή κρέμα ή γιαούρτι από πάνω, φρέσκο άνηθο και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.



Συμβουλή:

Συνδύασε τη με τραγανό ψωμί ή κρουτόν για ένα πλήρες γεύμα.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια