Advertisement

Main Ad

Ιμάμ Μπαϊλντί (Παραδοσιακή Συνταγή)

Περιγραφή φωτογραφίας


 

Υλικά:


6 μελιτζάνες φλάσκες

4 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

500 γρ. ντομάτες, τριμμένες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (και λίγο επιπλέον για τις μελιτζάνες)

1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:



1. Προετοιμασία μελιτζανών:


Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις χαράσσουμε κατά μήκος.


Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε ένα μπολ με νερό για 30 λεπτά να ξεπικρίσουν.


Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά.


Σοτάρουμε τις μελιτζάνες σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς ή τις ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά.


2. Προετοιμασία γέμισης:


Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.


Προσθέτουμε το σκόρδο και τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.


Ρίχνουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.


3. Γέμισμα:


Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις ανοίγουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι.


Γεμίζουμε την κάθε μελιτζάνα με τη σάλτσα.


4. Ψήσιμο:


Περιχύνουμε τις γεμιστές μελιτζάνες με την υπόλοιπη σάλτσα και προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό στο ταψί.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να μελώσει η σάλτσα.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια