
Υλικά:
Για τα σουτζουκάκια:
• 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
• 2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
• 2 φέτες ψωμί (μουλιασμένο και στραγγισμένο)
• 1 κ.γ. κύμινο
• 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
• 1 αυγό
• Αλάτι και πιπέρι
• Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
• 500 γρ. ντομάτες τριμμένες ή κονσέρβα
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• 1/2 κ.γ. κύμινο
• Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία των σουτζουκακίων:
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνετε καλά και πλάθετε μακρόστενα σουτζουκάκια.
Τα τηγανίζετε ελαφρά σε καυτό ελαιόλαδο και τα αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
2. Προετοιμασία της σάλτσας:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον πελτέ. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε για 15 λεπτά.
3. Μαγείρεμα:
Τοποθετείτε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα και σιγοβράζετε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
4. Σερβίρισμα:
Συνοδεύετε τα σουτζουκάκια με πουρέ, ρύζι ή πατάτες τηγανητές.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια