Advertisement

Main Ad

Συνταγή για γαλακτομπούρεκο!

Περιγραφή φωτογραφίας


 Γαλακτομπούρεκο


Υλικά


Για το σιρόπι:

500 γρ. ζάχαρη

300 ml νερό

1 φλούδα λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 ξύλο κανέλας


Για την κρέμα:

1 λίτρο γάλα πλήρες

120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

150 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

1 βανιλίνη

50 γρ. βούτυρο


Για το φύλλο:

450 γρ. φύλλο κρούστας

150 γρ. βούτυρο λιωμένο


Εκτέλεση

1. Φτιάξε το σιρόπι: Σε κατσαρόλα, βράσε τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλας για 5 λεπτά. Πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού, ανακάτεψε και άφησε να κρυώσει.

2. Ετοίμασε την κρέμα:

Ζέστανε το γάλα σε κατσαρόλα (χωρίς να βράσει).

Σε μπολ, χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη.

Πρόσθεσε το σιμιγδάλι σταδιακά στο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, και έπειτα πρόσθεσε το μείγμα αυγών.

Ανακάτευε μέχρι να πήξει η κρέμα. Στο τέλος, πρόσθεσε το βούτυρο και άφησε την κρέμα να κρυώσει.

3. Συναρμολόγησε το γλυκό:

Βουτύρωσε ένα ταψί.

Στρώσε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.

Ρίξε την κρέμα και στρώσε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω, βουτυρώνοντάς τα.

Χάραξε το γλυκό σε κομμάτια και ρίξε το υπόλοιπο βούτυρο.

4. Ψήσε: Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

5. Σιρόπιασε: Ρίξε το κρύο σιρόπι στο καυτό γαλακτομπούρεκο μόλις βγει από τον φούρνο.


Άφησε το γλυκό να απορροφήσει το σιρόπι και απόλαυσέ το!



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια