Advertisement

Main Ad

Εύκολη συνταγή για Μουσακά

Περιγραφή φωτογραφίας



Υλικά


Για τη βάση:

2-3 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες

3-4 πατάτες, κομμένες σε φέτες

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι και πιπέρι


Για τον κιμά:

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

400 γρ. ντομάτα κονκασέ (ή τριμμένη ντομάτα)

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)

1/2 φλ. λευκό κρασί

1/2 φλ. νερό

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι


Για την μπεσαμέλ:

1 λίτρο γάλα

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι

2 κρόκους αυγών

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Αλάτι και πιπέρι

100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα


Εκτέλεση


1. Ετοιμάστε τις μελιτζάνες και τις πατάτες: Αλατίστε τις φέτες μελιτζάνας και αφήστε τις για περίπου 15-20 λεπτά να βγάλουν την πικρίλα τους. Ξεπλύνετε και στραγγίξτε καλά. Στη συνέχεια, τηγανίστε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήστε τις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

2. Ετοιμάστε τον κιμά: Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, ρίξτε την τριμμένη ντομάτα, το νερό, αλάτι, πιπέρι, και την κανέλα. Σιγοβράστε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει ο κιμάς χωρίς πολλά υγρά.

3. Ετοιμάστε την μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το αλεύρι. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι. Προσθέστε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς για να μη σβωλιάσει. Όταν η κρέμα αρχίσει να πήζει, αφαιρέστε την από τη φωτιά και προσθέστε τους κρόκους, το τυρί, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.

4. Συναρμολογήστε τον μουσακά: Σε ένα πυρέξ, στρώστε πρώτα τις πατάτες, κατόπιν τις μελιτζάνες και μετά απλώστε ομοιόμορφα τον κιμά. Στην κορυφή ρίξτε την μπεσαμέλ και απλώστε την ομοιόμορφα.

5. Ψήσιμο: Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

6. Σερβίρισμα: Αφήστε τον μουσακά να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψετε για να σερβιριστεί σταθερός.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια