Advertisement

Main Ad

Πόση ώρα βράζω το αυγό; Δες εδώ

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Το βράσιμο του αυγού εξαρτάται από το πόσο σφιχτό ή μελάτο το θέλεις. Ακολουθεί μια απλή διαδικασία:


Υλικά και εξοπλισμός:


Αυγά

Νερό

Κατσαρόλα


Βήματα:


1. Προετοιμασία:

Βάλε τα αυγά σε μια κατσαρόλα και γέμισε την με κρύο νερό, μέχρι τα αυγά να καλυφθούν πλήρως.

2. Βράσιμο:

Άναψε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία και περίμενε να πάρει βράση το νερό.

3. Χρονισμός:

Από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το νερό, ξεκίνα το χρονόμετρο:

Μελάτο αυγό: 4-5 λεπτά

Μέτρια σφιχτό: 6-8 λεπτά

Πολύ σφιχτό: 10-12 λεπτά

4. Κρύωμα:

Μόλις περάσει ο χρόνος, βγάλε τα αυγά από την κατσαρόλα και βύθισέ τα σε μπολ με κρύο νερό ή παγάκια. Αυτό βοηθά να σταματήσει το μαγείρεμα και να καθαριστούν πιο εύκολα.

5. Καθάρισμα:

Τσάκισε ελαφρώς το κέλυφος και ξεφλούδισε το αυγό ξεκινώντας από τη βάση, όπου υπάρχει ένας μικρός θύλακας αέρα.


Καλή επιτυχία! Αν θες πιο ειδικές οδηγίες, πες μου.


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια