
Το βράσιμο του αυγού εξαρτάται από το πόσο σφιχτό ή μελάτο το θέλεις. Ακολουθεί μια απλή διαδικασία:
Υλικά και εξοπλισμός:
• Αυγά
• Νερό
• Κατσαρόλα
Βήματα:
1. Προετοιμασία:
Βάλε τα αυγά σε μια κατσαρόλα και γέμισε την με κρύο νερό, μέχρι τα αυγά να καλυφθούν πλήρως.
2. Βράσιμο:
Άναψε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία και περίμενε να πάρει βράση το νερό.
3. Χρονισμός:
Από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το νερό, ξεκίνα το χρονόμετρο:
• Μελάτο αυγό: 4-5 λεπτά
• Μέτρια σφιχτό: 6-8 λεπτά
• Πολύ σφιχτό: 10-12 λεπτά
4. Κρύωμα:
Μόλις περάσει ο χρόνος, βγάλε τα αυγά από την κατσαρόλα και βύθισέ τα σε μπολ με κρύο νερό ή παγάκια. Αυτό βοηθά να σταματήσει το μαγείρεμα και να καθαριστούν πιο εύκολα.
5. Καθάρισμα:
Τσάκισε ελαφρώς το κέλυφος και ξεφλούδισε το αυγό ξεκινώντας από τη βάση, όπου υπάρχει ένας μικρός θύλακας αέρα.
Καλή επιτυχία! Αν θες πιο ειδικές οδηγίες, πες μου.

0 Σχόλια