
Υλικά (για 4 μερίδες):
- 1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή σπάλα), κομμένο σε μερίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 400 γρ. ντομάτα τριμμένη (ή 1 κονσέρβα ντομάτα)
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2-3 κόκκοι μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πακέτο μακαρόνια (σπαγγέτι ή ριγκατόνι)
- Τριμμένο τυρί (π.χ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία του μοσχαριού
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνεις το μισό ελαιόλαδο και σοτάρεις το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρείς το μοσχάρι από την κατσαρόλα και το αφήνεις στην άκρη.
2. Σοτάρισμα των λαχανικών
- Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
3. Μαγείρεμα του κοκκινιστού
- Επιστρέφεις το μοσχάρι στην κατσαρόλα.
- Προσθέτεις τον πελτέ ντομάτας και τον σοτάρεις για 1-2 λεπτά.
- Σβήνεις με το κόκκινο κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνεις την τριμμένη ντομάτα, την κανέλα, το μπαχάρι, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτεις ζεστό νερό (ή ζωμό) να καλύψει το κρέας και σιγοβράζεις για 1,5-2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι και να δέσει η σάλτσα.
4. Βράσιμο των μακαρονιών
- Σε μεγάλη κατσαρόλα, βράζεις νερό με αλάτι και μαγειρεύεις τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Στραγγίζεις τα μακαρόνια και προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
5. Σερβίρισμα
- Σερβίρεις τα μακαρόνια σε πιάτα, προσθέτοντας από πάνω το κοκκινιστό μοσχάρι και σάλτσα.
- Πασπαλίζεις με τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου
0 Σχόλια