Advertisement

Main Ad

Συνταγή για μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια!

Περιγραφή φωτογραφίας


 

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή σπάλα), κομμένο σε μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη (ή 1 κονσέρβα ντομάτα)
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2-3 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πακέτο μακαρόνια (σπαγγέτι ή ριγκατόνι)
  • Τριμμένο τυρί (π.χ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)

Εκτέλεση

1. Προετοιμασία του μοσχαριού

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνεις το μισό ελαιόλαδο και σοτάρεις το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Αφαιρείς το μοσχάρι από την κατσαρόλα και το αφήνεις στην άκρη.

2. Σοτάρισμα των λαχανικών

  1. Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

3. Μαγείρεμα του κοκκινιστού

  1. Επιστρέφεις το μοσχάρι στην κατσαρόλα.
  2. Προσθέτεις τον πελτέ ντομάτας και τον σοτάρεις για 1-2 λεπτά.
  3. Σβήνεις με το κόκκινο κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Ρίχνεις την τριμμένη ντομάτα, την κανέλα, το μπαχάρι, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
  5. Προσθέτεις ζεστό νερό (ή ζωμό) να καλύψει το κρέας και σιγοβράζεις για 1,5-2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι και να δέσει η σάλτσα.

4. Βράσιμο των μακαρονιών

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα, βράζεις νερό με αλάτι και μαγειρεύεις τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Στραγγίζεις τα μακαρόνια και προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

5. Σερβίρισμα

  1. Σερβίρεις τα μακαρόνια σε πιάτα, προσθέτοντας από πάνω το κοκκινιστό μοσχάρι και σάλτσα.
  2. Πασπαλίζεις με τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια