
Υλικά:
• 200 γρ. κουβερτούρα
• 120 γρ. βούτυρο
• 150 γρ. ζάχαρη
• 2 αυγά
• 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 βανίλια (προαιρετικά)
• 50 γρ. καρύδια ή φουντούκια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Βουτύρωσε και στρώσε μια φόρμα (περίπου 20x20 εκ.) με αντικολλητικό χαρτί.
2. Λιώσε τη σοκολάτα και το βούτυρο:
Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώσε την κουβερτούρα με το βούτυρο ανακατεύοντας καλά.
3. Ανακάτεψε τα υγρά υλικά:
Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε τη λιωμένη σοκολάτα και τη βανίλια και ανακάτεψε απαλά.
4. Πρόσθεσε τα στερεά υλικά:
Κοσκίνισε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Πρόσθεσέ τα στο μείγμα και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν θέλεις, πρόσθεσε και τα καρύδια.
5. Ψήσε:
Ρίξε το μείγμα στη φόρμα και ψήσε για 20-25 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια τραγανή κρούστα αλλά να παραμείνει μαλακό εσωτερικά.
6. Άφησε να κρυώσει:
Βγάλ’ το από τον φούρνο και άφησέ το να κρυώσει πριν το κόψεις σε τετράγωνα κομμάτια.
Σερβίρισμα:
Συνόδεψε το μπράουνι με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή λίγη σαντιγί.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια