Advertisement

Main Ad

Συνταγή για σοκολατένιο μπράουνι

Περιγραφή φωτογραφίας

 

Υλικά:


200 γρ. κουβερτούρα

120 γρ. βούτυρο

150 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 βανίλια (προαιρετικά)

50 γρ. καρύδια ή φουντούκια (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Βουτύρωσε και στρώσε μια φόρμα (περίπου 20x20 εκ.) με αντικολλητικό χαρτί.

2. Λιώσε τη σοκολάτα και το βούτυρο:

Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώσε την κουβερτούρα με το βούτυρο ανακατεύοντας καλά.

3. Ανακάτεψε τα υγρά υλικά:

Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε τη λιωμένη σοκολάτα και τη βανίλια και ανακάτεψε απαλά.

4. Πρόσθεσε τα στερεά υλικά:

Κοσκίνισε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Πρόσθεσέ τα στο μείγμα και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν θέλεις, πρόσθεσε και τα καρύδια.

5. Ψήσε:

Ρίξε το μείγμα στη φόρμα και ψήσε για 20-25 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια τραγανή κρούστα αλλά να παραμείνει μαλακό εσωτερικά.

6. Άφησε να κρυώσει:

Βγάλ’ το από τον φούρνο και άφησέ το να κρυώσει πριν το κόψεις σε τετράγωνα κομμάτια.


Σερβίρισμα:


Συνόδεψε το μπράουνι με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή λίγη σαντιγί.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια