Advertisement

Main Ad

Συνταγή: Σαλάτα Κινόα με Λαχανικά και Αβοκάντο!

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά (για 2 μερίδες):

• 1 φλιτζάνι κινόα • 2 φλιτζάνια νερό • 1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε κύβους • 1 μικρή ντομάτα, κομμένη σε κύβους • 1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη • 1 μικρό καρότο, τριμμένο • 1/2 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός • Χυμός από 1 λεμόνι • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση • Προαιρετικά: 1 κουταλιά της σούπας ηλιόσποροι ή κολοκυθόσποροι Εκτέλεση: 1. Μαγείρεψε την κινόα: Ξέπλυνε καλά την κινόα με νερό. Βράσε το νερό σε μια κατσαρόλα, πρόσθεσε την κινόα, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Άφησέ τη να κρυώσει. 2. Προετοίμασε τα λαχανικά: Κόψε και ετοίμασε όλα τα λαχανικά όπως περιγράφεται. 3. Συνδύασε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε την κινόα με τα λαχανικά, το αβοκάντο και τον μαϊντανό. 4. Πρόσθεσε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Περίχυσε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακάτεψε απαλά. 5. Σέρβιρε: Πασπάλισε με ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους αν θέλεις και σέρβιρε. Μια θρεπτική και χορταστική σαλάτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα!

Καλή απόλαυση!
Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια