Αυτή η πανεύκολη συνταγή για τρουφάκια Oreo με επικάλυψη λευκής σοκολάτας θα γίνει η αγαπημένη σας! Τραγανό μπισκότο, βελούδινο τυρί κρέμα και λαχταριστή σοκολάτα σε κάθε μπουκιά.
Υλικά (για περίπου 60 τρουφάκια)
• 4 πακέτα μπισκότα Oreo
• 2 πακέτα (400 γρ.) τυρί κρέμα
• 400 γρ. λευκή κουβερτούρα
• 2 κ.σ. τριμμένα μπισκότα (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία μπισκότων: Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα Oreo μέχρι να γίνουν σκόνη. Κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας για το πασπάλισμα.
2. Ζύμωμα μείγματος: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το τυρί κρέμα μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
3. Πλάσιμο τρουφάκια: Πλάθουμε μικρά τρουφάκια (περίπου 60) και τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κουβερτούρα.
4. Λιώσιμο σοκολάτας: Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει τελείως ρευστή.
5. Επικάλυψη: Βουτάμε ένα-ένα τα τρουφάκια στη λιωμένη κουβερτούρα και τα ακουμπάμε σε δίσκο με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με λίγο από το τριμμένο μπισκότο που κρατήσαμε.
6. Στερεοποίηση: Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
7. Σερβίρισμα: Τα βγάζουμε λίγο πριν τα σερβίρουμε ώστε η σοκολάτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να απολαύσουμε την τέλεια υφή τους!
Απολαύστε τα!
0 Σχόλια