Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Παγωτό Μερέντας

 

Εικόνα παγωτό μερεντας 

Ένα παγωτό μερέντα ακούγεται υπέροχα λαχταριστό! Εδώ σου έχω μια απλή και γρήγορη συνταγή για να το φτιάξεις:

Υλικά:

  • 400 γρ. μερέντα (ή άλλη πραλίνα φουντουκιού)
  • 400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, παγωμένη από το ψυγείο
  • 200 ml γάλα πλήρες, παγωμένο από το ψυγείο
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά, ανάλογα με το πόσο γλυκιά είναι η μερέντα σου)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • Λίγη τριμμένη σοκολάτα ή κομματάκια φουντουκιού για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Μαλάκωσε τη μερέντα: Αν η μερέντα σου είναι πολύ σφιχτή, μπορείς να τη ζεστάνεις ελαφρώς σε μπεν μαρί (σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με σιγοβράζον νερό, χωρίς ο πάτος του μπολ να ακουμπάει το νερό) ή για πολύ λίγα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων, ίσα να μαλακώσει και να ανακατεύεται πιο εύκολα. Πρόσεξε να μην ζεσταθεί πολύ.
  2. Χτύπησε την κρέμα γάλακτος: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ χειρός ή επιτραπέζιο μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Πρόσεξε να μην την παραχτυπήσεις και γίνει σαν βούτυρο.
  3. Ενσωμάτωσε τη μερέντα: Πρόσθεσε τη μαλακωμένη μερέντα στην χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Χτύπησε απαλά στην αρχή για να ενσωματωθεί και στη συνέχεια πιο δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα.
  4. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά (προαιρετικά): Αν θέλεις, πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακάτεψε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν. Δοκίμασε το μείγμα και πρόσθεσε περισσότερη ζάχαρη αν το προτιμάς πιο γλυκό.
  5. Πρόσθεσε το γάλα: Ρίξε το παγωμένο γάλα στο μείγμα και ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα ή κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Δεν χρειάζεται να το χτυπήσεις με το μίξερ σε αυτό το στάδιο.
  6. Βάλε το παγωτό στην κατάψυξη: Άδειασε το μείγμα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Κλείσε το καλά με το καπάκι ή με πλαστική μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια του παγωτού για να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι.
  7. Πάγωσε: Βάλε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες, ή καλύτερα όλη τη νύχτα, μέχρι να παγώσει καλά.
  8. Σέρβιρε: Για να σερβίρεις, άφησε το παγωτό για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει ελαφρώς και να βγαίνει πιο εύκολα με το σκουπ παγωτού. Γαρνίρισε προαιρετικά με τριμμένη σοκολάτα ή κομματάκια φουντουκιού.

Μικρά μυστικά για πιο τέλειο παγωτό:

  • Η ποιότητα των υλικών: Χρησιμοποίησε καλής ποιότητας μερέντα και κρέμα γάλακτος για καλύτερη γεύση.
  • Το παγωμένο μπολ: Αν έχεις χρόνο, βάλε το μπολ και τα εξαρτήματα του μίξερ στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά πριν χτυπήσεις την κρέμα. Αυτό βοηθάει να αφρατέψει καλύτερα.
  • Ανακάτεμα κατά τη διάρκεια του παγώματος: Αν θέλεις ένα πιο αφράτο παγωτό, μπορείς να το βγάλεις από την κατάψυξη κάθε 1-2 ώρες για τις πρώτες 4 ώρες και να το ανακατεύεις καλά με ένα πιρούνι ή σπάτουλα. Αυτό βοηθάει να σπάσουν οι κρύσταλλοι πάγου.

Αυτό ήταν! Ένα υπέροχο, σπιτικό παγωτό μερέντα έτοιμο για να το απολαύσεις! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια