Advertisement

Main Ad

Έτσι Φτιάχνεις το Πιο Αφράτο Κέικ Βανίλιας Χωρίς Ούτε Ένα Αβγό

Περιγραφή φωτογραφίας


 Το κέικ βανίλιας αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα γλυκά. Η απλότητά του, σε συνδυασμό με την πλούσια γεύση της βανίλιας και την αφράτη υφή, το καθιστούν ιδανικό για κάθε περίσταση. Η συγκεκριμένη εκδοχή όμως έρχεται με μια ακόμα μεγαλύτερη ευκολία: δεν περιέχει αβγά. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει απίστευτα αφράτο, νόστιμο και σταθερό, κατάλληλο τόσο για καθημερινή κατανάλωση όσο και για γενέθλια, γιορτές ή οποιαδήποτε στιγμή θέλεις ένα γρήγορο, πετυχημένο γλυκό.


Η επιτυχία αυτού του κέικ βασίζεται στον συνδυασμό γάλακτος, γιαουρτιού και λιωμένου βουτύρου, που χαρίζουν πλούσια υγρασία και τέλεια συνοχή. Δεν χρειάζονται περίπλοκες τεχνικές. Αρκεί ένα μεγάλο μπολ, ένα σύρμα ή κουτάλι και λίγα λεπτά προετοιμασίας.


Παρακάτω θα βρεις αναλυτικά τη συνταγή, τη διαδικασία, τις παραλλαγές, συμβουλές για τέλειο αποτέλεσμα και προτάσεις για σερβίρισμα. Το άρθρο είναι διαμορφωμένο με λέξεις-κλειδιά ώστε να εμφανίζεται υψηλά στις αναζητήσεις που αφορούν κέικ χωρίς αβγά, αφράτο κέικ βανίλιας και εύκολες σπιτικές συνταγές.





Υλικά για το Κέικ



  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια μπέικιν σόδα
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 ¼ φλιτζάνι γάλα
  • ¾ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό, άπαχο
  • 8 κουταλιές βούτυρο λιωμένο, κατά προτίμηση αλατισμένο
  • 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας






Υλικά για την Κρέμα Βανίλιας (Βουτυρόκρεμα)



  • 2 πακέτα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • ¼ φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας






Εκτέλεση για το Κέικ




1. Προθέρμανση φούρνου



Προθέρμανε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Βουτύρωσε ή άλειψε με αντικολλητικό σπρέι ένα ταψί 9×13 εκατοστά και άφησέ το στην άκρη.



2. Ανάμειξη ξηρών υλικών



Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μπέικιν σόδα και το αλάτι. Ανακάτεψέ τα καλά ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα.



3. Προσθήκη υγρών υλικών



Πρόσθεσε στο μπολ το γάλα, το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Ανακάτεψε μέχρι να προκύψει ένας λείος, ομοιογενής χυλός χωρίς σβόλους.



4. Ψήσιμο



Ρίξε τη ζύμη στο προετοιμασμένο ταψί. Ψήσε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το κέικ να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα και ένα μαχαίρι στο κέντρο να βγαίνει καθαρό. Το κέικ έχει φυσιολογικά βαθύ χρυσαφί χρώμα όταν είναι έτοιμο.



5. Κρύωμα



Άφησέ το να κρυώσει εντελώς πριν απλώσεις την κρέμα. Το κέικ διατηρείται εκτός ψυγείου για τέσσερις ημέρες, σκεπασμένο.





Εκτέλεση για τη Βουτυρόκρεμα Βανίλιας




1. Χτύπημα βουτύρου



Σε ένα μπολ χτύπησε το μαλακό βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.



2. Προσθήκη υπολοίπων υλικών



Πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και τη βανίλια. Χτύπησε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά, λεία και αφράτη κρέμα.





Συμβουλές για Τέλειο Κέικ Βανίλιας Χωρίς Αβγά



  1. Το γιαούρτι καλό είναι να είναι στραγγιστό και άπαχο για να προσφέρει ισορροπημένη υγρασία.
  2. Το λιωμένο βούτυρο χαρίζει πλούσια γεύση και βοηθά στη μαλακή υφή.
  3. Μην ανακατεύεις υπερβολικά τον χυλό, γιατί το κέικ μπορεί να γίνει πιο σφιχτό.
  4. Πρόσθεσε μία ακόμη κουταλιά βανίλιας αν θέλεις εντονότερο άρωμα.
  5. Άφησε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν βάλεις την κρέμα, ώστε να μη λιώσει.


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια