Advertisement

Main Ad

1 κιλό τυρί και μόνο 2 λίτρα γάλα! Δεν χρειάζεται ξίδι ή κιτρικό οξύ (μέρος δεύτερο)

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Προετοιμασία:

1. **Ετοιμάστε το γάλα:**

* Τοποθετήστε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αρχίστε να το ζεσταίνετε στους περίπου 80-85°C (175-185°F), ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγετε εγκαύματα.

2. **Προσθέστε το αυγό:**

* Σε ένα μικρό μπολ, σπάστε το αυγό και χτυπήστε το καλά χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή σύρμα.

* Προσθέστε σταδιακά το χτυπημένο αυγό στο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση της περιεκτικότητας σε λιπαρά του τυριού.

3. **Προσθήκη ξιδιού:**

* Μόλις το γάλα φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, προσθέστε σταδιακά το ξίδι ή το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς.

* Το γάλα θα αρχίσει να πήζει και να διαχωρίζεται από τον ορό γάλακτος.

4. **Σούρωμα και στράγγισμα:**

* Αφού πήξει το γάλα, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς για λίγα λεπτά.

* Στη συνέχεια, σουρώστε το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί ή σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τον ορό γάλακτος.

5. **Πλάσμα του τυριού:**

* Πάρτε το υπόλοιπο τυρόπηγμα (το οποίο θα πρέπει να μοιάζει με κρέμα ή μαλακή ζύμη) και τοποθετήστε το σε μια φόρμα ή πλάστε το με το χέρι σε μπάλα ή τετράγωνο.

* Ψύξτε το τυρί για 2-3 ώρες για να σφίξει.

6. **Σερβίρισμα:**

* Μόλις πήξει το τυρί, αφαιρέστε το από τη φόρμα και κόψτε το σε φέτες.

* Πασπαλίστε με αλάτι κατά βούληση. ### Σημειώσεις:

* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το τυρί σε πολλά πιάτα, όπως σάντουιτς, σαλάτες, ή να το φάτε όπως είναι.

* Αν προτιμάτε το τυρί σας πιο αλμυρό, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο αλάτι κατά τη διάρκεια του σουρώματος ή μετά το πλάσιμο.

Αυτός είναι ένας απλός τρόπος για να φτιάξετε φρέσκο ​​τυρί στο σπίτι με λίγα μόνο υλικά, και σας δίνει ένα απαλό και νόστιμο τυρί!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια