Μια υπέροχη παραλλαγή του κλασικού μπακλαβά, ιδανική για μικρές μερίδες και εντυπωσιακή παρουσίαση!
Υλικά
Για το φύλλο:
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας
• 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
• 200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
• 100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
• 1 κ.γ. κανέλα
• 2 κ.σ. ζάχαρη
• 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο (προαιρετικά)
Για το σιρόπι:
• 300 γρ. ζάχαρη
• 250 ml νερό
• 100 γρ. μέλι
• 1 ξύλο κανέλας
• 1 φλούδα λεμονιού
• 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία της γέμισης
Ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, τα αμύγδαλα, την κανέλα, τη ζάχαρη και το γαρύφαλλο σε ένα μπολ.
2. Σχηματισμός των μπακλαβαδακίων
1. Παίρνουμε 2 φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνουμε ένα-ένα.
2. Πασπαλίζουμε με λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
3. Κόβουμε το ρολό σε μικρά κομμάτια (περίπου 5 εκ.).
4. Τοποθετούμε τα μπακλαβαδάκια σε βουτυρωμένο ταψί με το κόψιμο προς τα πάνω.
5. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
3. Ψήσιμο
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
• Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
4. Παρασκευή σιροπιού
1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το μέλι, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
5. Σιρόπιασμα
• Περιχύνουμε τα ζεστά μπακλαβαδάκια με το χλιαρό σιρόπι.
• Τα αφήνουμε να απορροφήσουν το σιρόπι για μερικές ώρες πριν τα σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
0 Σχόλια