Υλικά:
Για τη βάση:
• 1 συσκευασία φρυγανιές
• 2 ποτήρια νερό
• 2 ποτήρια ζάχαρη
Για την κρέμα:
• 1 λίτρο γάλα
• 120 γρ. κορν φλάουρ
• 5 κ.σ. ζάχαρη
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Για τη σαντιγί:
• 2 φακελάκια γκαρνί βανίλια
• 400 ml γάλα (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
Για το γλάσο σοκολάτας:
• 250 γρ. κρέμα γάλακτος
• 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος
• 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζουμε τη βάση:
• Τοποθετούμε τις φρυγανιές σε ένα πυρέξ (περίπου 30x27 εκ.).
• Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 4 λεπτά.
• Περιχύνουμε τις φρυγανιές με το ζεστό σιρόπι, κουταλιά-κουταλιά, ώστε να απορροφηθεί ομοιόμορφα.
2. Φτιάχνουμε την κρέμα:
• Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
• Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
• Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
• Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
3. Ετοιμάζουμε τη σαντιγί:
• Χτυπάμε το γκαρνί με το γάλα μέχρι να αφρατέψει.
• Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στην κρύα κρέμα.
4. Φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας:
• Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (χωρίς να βράσει).
• Προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
• Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει λείο.
• Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς και το απλώνουμε πάνω από τη σαντιγί.
5. Τελικό στάδιο:
• Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (ιδανικά όλη τη νύχτα) για να σφίξει.
Καλή απόλαυση!
Tip: Μπορείς να διακοσμήσεις το γλυκό με τριμμένη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς ή τριμμένο μπισκότο για επιπλέον γεύση!
0 Σχόλια